Skip to content

Bloem, water, gist, zout, passie = pizza

recepten-Napolitaanse-pizza-2Toen ik dit boek onder ogen kreeg, was mijn eerste reactie: pizza, dat kennen we nu wel en ik voelde dan ook niet direct de aanvechting om het boek open te slaan. Een grote vergissing naar later bleek.  Want een pizza met krulandijvie, pompoenbloemen,  gezouten ansjovisjes, zwarte olijven en gerookte provola heb ik echt nog nooit gegeten, of wat te denken van een pizza met artisjokkencreme, fior di latte appenino meridionale, parmigiano, pecorino met zwarte olijven uit Gaeta? Nergens ter wereld wordt het bakken van pizza zo serieus genomen als in Napels. De Napolitanen hebben zelfs een vereniging die hun eeuwenoude pizza-tradities in ere houdt. Deze Associazione Verace Pizza Napoletana heeft een uniek boek gemaakt met 65 recepten, ruim 300 foto’s en meer dan 50 anekdotes over de Napolitaanse pizza.

> Bestel nu:  € 29,95

napelsverace pizza pizza boek.docx

Back To Top