jeroen boschDe Bossche expositie in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch belooft een blockbuster te worden die niet onderdoet voor de grote tentoonstellingen in het hoofdstedelijke museum. Online zijn er al 90.000 tickets verkocht. Dat is twee keer zo veel als bij de start van De Late Rembrandt, vorig jaar in het Rijksmuseum. Grote kans dus dat het dringen wordt in de zes zalen van het museum. Voor wie alle werken van Bosch, ook die niet in Het Brabants Museum tentoongesteld worden, uitgebreid wil bekijken en bestuderen, hebben wij de volgende, aan Jheronimus Bosch gewijde werken.

 

 

 

 


Hieronymus Bosch - Complete werken

Hieronymus Bosch, compleet werk – Stefan Fischer

Dit ontzagwekkende boek, gepubliceerd met het oog op de 500-jarige sterfdag van Jeroen Bosch toont aan de hand van nieuw gefotografeerde, recent gerestoreerde schilderijen  het complete werk van de schilder. Kunsthistoricus en erkend Bosch deskundige Stefan Fischer onderzocht wat de schilderijen van Bosch zo enorm invloedrijk maakten. Hardcover met uitklapplaten  tot 1.10 cm br. / 300 pag. / Nederlands/ Prijs €99,90 >Bestel nu!


Engelstalige versie

Wij hebben dit boek ook in de Engelstalige versie onder de titel Hieronymus Bosch. Complete works – Stefan Fischer. Prijs: €99,99 >Bestel nu!


Kleine editie

En dan is er ook nog de  kleine en goedkopere editie van Hieronymus Bosch. Complete werken van Stefan Fischer. Hardcover / 24 x 32,7 cm,/300 pag. / Nederlands. Prijs: €29,99 >Bestel nu!


500 jaar controverse over Hieronimus BoschDe bezeten visionair. 500 jaar controverse over Hieronymus Bosch

In de lange aanloop naar de twee grote Bosch-exposities in 2016 in ’s-Hertogenbosch en Madrid volgde Henk Boom het spoor van al die interpretaties en controverses. Interviews en archiefonderzoek leidden tot een bizar verhaal over mystiek en mysterie. Een verhaal dat deze bezeten visionair al vijf eeuwen omringt. Prijs: €22,50 >Bestel nu! d d


Jeroen Bosch. Tussen Hemel en Hel - C. WillJeroen Bosch. Tussen Hemel & Hel

Tussen de vele Bosch-publicaties vormt dit boekje voor een breed publiek een beknopte eye-opener voor de leef- en denkwereld van deze fascinerende schilder. Aan de hand van voorbeeldscenes worden lang niet alle, maar wel een groot aantal motieven en thema’s verklaard, zoals paradijselijke dieren, schaatsende vogelbode, bekoring van Antonius, boommens. Prijs: €12,50 Alleen in de winkel te koop.

Comments are closed.