Hier volgen onze vakantie aanraders voor deze zomer.  Stuk voor stuk page-turners en op De Romanovs na, niet al te dikke pillen.

De drie Maria’s

De drie Maria’s  van de Spaanse schrijver en protestzanger Lluís Llachis is een historische whodunit vol familiegeheimen, macht en passie, met huishoudster Ursula als de ster van het verhaal. (Met gratis e-book)

Belgravia julian fellowes

Belgravia

Welkom in Belgravia…Op een steenworp afstand van Buckingham Palace, achter de deuren van Londens meest imposante huizen, hebben schandalen en intriges vrij spel.  Deze historische roman van Julian Fellowes (de man achter Downton Abbey) begint aan de vooravond van de Slag bij Waterloo op het legendarische bal ter ere van de hertog van Wellington.

Napolitaanse Romans

Alle delen van de onvolprezen Napolitaanse Romans van de mysterieuze auteur Elena Ferrante. Superieure vakantie-literatuur.

Een klein leven

In Een klein leven” eet Hanya Yanagihara  je op een prachtige wijze mee te voeren in de zielenroerselen van de vier mannen.

Alleen met de goden

Hij wil ‘de wereld opeisen’. Dat zegt Aaron Bachman, hoofdpersoon uit Alex Boogers’ roman Alleen met de goden bij het behalen van zijn mavo-diploma, Maar uit de paar honderd die diezelfde lezer dan verslonden heeft,  is duidelijk dat dit in vijf jaar tijd behaalde mavo-diploma een godswonder is.

De test

In De test van Hjorth Rosenfeldt, deel 5 van de Bergmankronieken, heeft de moordenaar een interessant motief. Deze ontpopt zich tot de criminele variant van Don Quichot die, in plaats van tegen windmolens, een eenzame strijd meent te moeten voeren tegen de troep die de beeldbuis bevuilt.

De Romanovs

Als historicus Simon Sebag Montefiore iets aantoont in zijn nieuwste boek De Romanovs dan is het wel hoe ongelimiteerde macht een ongekend deformerend effect heeft op mensen van vlees en bloed. Het boek is een bloemlezing van seksuele uitspattingen, wrede martelpraktijken en moorden.

de-romanovs-simon-montefiore
schipbreuk

Schipbreuk van een leven

Schipbreuk van een leven is een indrukwekkende roman over de illusies van het leven, en een onvergetelijk verhaal over de onmogelijke relatie tussen ouders en kind. (Borgen voor gevorderden. – Knack Focus)

Huidpijn

Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe. Zij weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

poubelle

Poubelle

In Poubelle laat Pieter Waterdrinker de hoofdpersoon Wessel Stols, die nadat hij in de reclame fortuin heeft gemaakt het besluit zijn ware roeping te volgen: schrijven. Helaas ontbreekt het hem aan alles wat je daarvoor nodig hebt, van talent tot zelfkennis. Superieure ironie met een grimmige kartelrand.

Het boek van de Baltimores

Net als Dickers vorige boek De waarheid over de zaak Harry Quebert, wordt Het boek van de Baltimores beschreven vanuit het perspectief van de schrijver Marcus Goldman. De Goldmans-uit-Baltimore zijn de welvarende tak van de familie en wonen in een luxe villa in een rijke buitenwijk van Baltimore.  Voor hen koestert Marcus een grenzeloze bewondering. Totdat op een dag alles instort.

de baltimores

De meisjes

De meisjes van Emma Cline. angstaanjagend verhaal over beïnvloedbaar pubermeisje tegen het einde van de roerige jaren ’60 beschrijft hoe ver zo’n meisje zal gaan om gezien en geliefd te worden.

Comments are closed.